Landstrøm og ladesystemer

Landstrøm er et tema som interesserer de fleste fritidsbåteiere, enten det er for aktiv bruk under ferieturen, eller om batteriet skal lades noen ganger i løpet av sesongen. Alle har hørt om spøkelset ”galvanisk tæring”, og jeg har selv sett noen groteske eksempler på dette. Kort og enkelt forklart, så inntreffer dette dersom du drar med deg en jordfeil fra land, og om bord i båten. Alle våre landstrømsentraler har en galvanisk isolator, men denne kan kompensere for kun små jordfeil. Skal man være sikker, så må det installeres et galvanisk skille, som ikke må forveksles med galvanisk isolator. Et galvanisk skille hindrer enhver form for jordfeil å bli med om bord.

MasterVolt skilletrafo.

Vi leverer kun kvalitetskomponenter fra blant annet Mastervolt. Her får du alt fra tapsfrie ladeskillere, til Batterywatchers og avanserte paneler som forteller deg alt om strømmen om bord. Dermed er en stressfaktor eliminert når du ligger ute i skjærgården, langt fra nærmeste landstrøm uttak.

 

Det viktigste for deg når du ligger i uthavn er allikevel å kunne starte motoren uproblematisk, selv om forbruksbatteriene i teorien er helt tomme. Våre systemer ivaretar dette.

STARTSIDE

 

 

  AL-TEC

Båtservice